Auguszta napja van. | 2024.03.29

Végrehajtandó börtönbüntetésre ítéltek egy koszovói határsértőt

2016-03-08 09:04:53

 

Határzár tiltott átlépésének bűntette miatt egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásban egy koszovói állampolgárt, a férfi harmadszor lépett illegálisan magyar területre a kerítésen keresztül - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

 

    Szanka Ferenc közölte, a vádlottat tavaly szeptemberben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt két évre kiutasította a bíróság Magyarország területéről. Ezt követően február 10-én, miután ismét a határzáron keresztül lépett jogellenesen Magyarország területére, 11 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették.
    A férfi március 5-én reggel a mások által kivágott kerítésen ismét magyar területre lépett, de a rendőrök újra elfogták. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.
    A szabadságvesztés mellett négy év kiutasítást is elrendelő ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem emelkedett jogerőre - tudatta a csoportvezető ügyész.