Emma napja van. | 2024.04.19

NFM: 667 milliárd forintot költenek a kiemelt közúti beruházásokra

2016-03-02 14:37:52

 

Több mint 300 kilométernyi kiemelt közúti fejlesztés megvalósítására írt alá 667 milliárd forint összértékű támogatási szerződést Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.

 

    A tárca felidézte, a kormány stratégiai törekvése, hogy a közlekedési infrastruktúra a gazdasági folyamatok hatékony kiszolgálásával a lehető legnagyobb mértékben segítse elő a versenyképesség fokozását, a munkahelyteremtést. A következő évek egyik alapvető közlekedésfejlesztési feladata ezért a gyorsforgalmi összeköttetések megteremtése a magas színvonalú közúti kapcsolatot még nélkülöző megyei jogú városokig, kiemelt gazdasági térségekig.
    A közlemény szerint több, tovább nem halasztható projekt megvalósítása kizárólag magyar központi költségvetési pénzek felhasználásával képzelhető el, mert az Európai Bizottság csak nagyon szigorú feltételekkel és korlátozottan ad támogatást a transzeurópai közlekedési hálózaton (TEN-T) kívüli utak fejlesztéséhez. A kormány a következő években ezért nemzeti forrásból is támogatja a közúthálózat nagyarányú bővítését - hangsúlyozta az NFM.