Gedeon napja van. | 2024.03.28

Több millió forint értékű heroint foglaltak le a rendőrök Budapesten

2016-03-02 14:05:54

 Több millió forint értékű heroint foglaltak le a rendőrök Budapesten, amikor tetten értek két kábítószer-kereskedőt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szerdán.

    A közlemény szerint S. Ismet 50 éves szerb-koszovói kettős állampolgárral, valamint K. Gábor 39 éves budapesti férfival szemben indított eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Mindkettejüket fogva tartják.
    A gyanúsítottak hosszabb ideje kereskedtek Magyarország teljes területén kábítószerrel, főként marihuánával és heroinnal.
    A nyomozók akkor érték tetten a két férfit, amikor egy 225 grammos, barna ragasztószalaggal körbetekert csomagot adott át a szerb-koszovói állampolgár K. Gábornak Budapest XV. kerületében február 25-én délután. A csomagról azt állapította meg a vegyészszakértő, hogy heroint tartalmaz, amelynek tömege meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke több mint 2,5 millió forint - tették hozzá.
    A gyanúsítottaknál házkutatásokat is tartottak, ezek során informatikai berendezéseket, készpénzt, K. Gábornál pedig kábítószer-fogyasztáshoz használt eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök - olvasható a közleményben.