Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hat és fél évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt Szegeden

2016-03-02 10:31:24

 

Jogerősen hat és fél év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy macedón férfit, aki 23 kilónyi marihuánát próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni.

 

    A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a 39 esztendős vádlottat, akit a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasított Magyarország területéről.
    A férfi 2014 nyarán hazájában megállapodott megbízójával, hogy kétezer euró fejében az autójában elrejtve marihuánát szállít Németországba. Augusztus 2-án kora este jelentkezett belépésre autójával Röszkén, a határőrnek azonban gyanússá vált a férfi viselkedése, ezért tételesen ellenőrizték járművét. A vámvizsgálat során a gépjármű rejtekhellyé átalakított tetőteréből 17 csomagban összesen 23 kilogramm marihuánát találtak.
    A szakértői vélemény szerint a kábítószer teljes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legkevesebb 2,4-szerese.