Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szakértő: papírforma eredmény született a "szuperkedden"

2016-03-02 07:58:12

 

A szuperkedd után egyre inkább körvonalazódik egy Hillary Clinton kontra Donald Trump elnökválasztási küzdelem - jelentette ki az Csizmadia Gábor Amerika-szakértő szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

 

    Szerinte papírforma eredmény született a "szuperkedden", amikor az Egyesült Államok 13 államában tartottak előválasztást vagy jelölőgyűlést.
    Csupán az a meglepetés, hogy a demokratáknál Massachusetts-ben nem nyert Bernie Sanders, a republikánusoknál pedig Oklahomában nem Trump, hanem Ted Cruz győzött - tette hozzá.
    Mint elmondta: a republikánusoknál a kulcsszó az egység: ez a fő üzenete Trumpnak és Cruznak is. Ezért egyes elemzések szerint jót tett volna a pártnak, ha mára többen kiszállnak az előválasztási küzdelemből Trump mellől.
    Ugyanakkor Donald Trump még a párton belül is egy megosztó személyiség - hangsúlyozta. A következő 2-3 hét vízválasztó lehet a republikánus jelölés szempontjából, mert Ohioban és Floridában is lesz előválasztás - fűzte hozzá.
    Egyes elemzések szerint nem lenne szerencsés a demokraták szempontjából, ha Trump lenne a republikánus jelölt, mert a fontos ügyek megvitatása helyett személyeskedésbe fulladna a kampány - mondta Csizmadia Gábor.