Csongor napja van. | 2024.04.16

Vádat emeltek a halálos tömegszerencsétlenséget okozó román sofőr ellen

2016-03-01 09:26:50

 

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki tavaly november 14-én halálos tömegszerencsétlenséget okozott Pusztaszeren - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

 

    Szanka Ferenc közölte, a házi őrizetben lévő férfit az ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.
    A vádirat szerint a 14 utast szállító kisbuszt vezető férfi Pusztaszer főutcáján mintegy 70 kilométer/órás sebességgel közelített meg egy útkereszteződést, amelynek a veszélyességét a táblákon kívül útfestés is jelezte. A sofőr már csak féktávon belül vette észre, hogy az elsőbbségadás kötelező táblával védett úton egy személyautó közeledik és összeütköztek. Mindkét jármű árokba hajtott, a személygépkocsi villanyoszlopnak csapódott, a kisbusz átfordult a tetején.
    A személyautót vezető csongrádi asszony a helyszínen életét vesztette, a kisbusz utasai közül ketten súlyosan, tizenegyen - a vádlotthoz hasonlóan - könnyebben megsérültek.