Csongor napja van. | 2024.04.16

Ma kezdődik a 2. Magyar Filmhét - ELŐZETES

2016-03-01 08:29:09

Ma kezdődik a 2. Magyar Filmhét, amelynek keretében hat kategóriában 270 film versenyez a Magyar Filmdíjért keddtől vasárnapig a Cinema City MOM Parkban.

    A versenyfilmek mellett Rófusz Ferenc Hoppimesék című animációs filmjét, Topolánszky Tamás Yvan Levél istenhez című kisjátékfilmjét, Novák Tamás a Rajk-perről és a hozzá kapcsolódó perekről szóló Cinema Inferno című dokumentumfilmjét vetítik, de Mosonyi Szabolcs Vad Kunság, a puszta rejtett élete című ismeretterjesztő munkáját és Fonyó Gergely két idősíkon futó, A Kőmajmok háza című tévéjátékfilmjét is láthatja majd a közönség.
    A nemzetközi fesztiválsikerek között újra nagy vásznon lehet megnézni az Oscar-díjas Saul fiát, a Fehér Istent, A nagy füzetet, a Liza, a rókatündért vagy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant a Megdönteni Hajnal Tímeát, az Argo 2 és a Coming Out című vígjáték mellett. Az elsőfilmesek közül Zomborácz Virág Utóélet című alkotása és Horváth Lili Szerdai gyerek című alkotása is látható majd.
    A versenyprogramot plakátkiállítás, fiatal filmeseket bemutató szekció, szakmai és családi nap kíséri, a januárban elhunyt Zsigmond Vilmos világhírű operatőrre pedig Magyarországon eddig nem látott, forgatási teszt-polaroid képeiből szervezett kiállítással és a Fekete Dália című film vetítésével emlékeznek.