Emma napja van. | 2024.04.19

A DK támogatja a szülők hétfőre tervezett tiltakozását

2016-02-28 13:19:00

A Demokratikus Koalíció (DK) jogosnak tartja és támogatja a szülők azon tiltakozását, amely arról szól, hogy hétfőn nem engedik iskolába gyermeküket a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozásként.

    Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke és EP-képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kabinet "több mint aljas módon" megpróbálja megfélemlíteni a tiltakozást tervezőket, ugyanakkor mindenkinek tudnia kell, hogy nem lehet jogi következménye annak, ha a szülők egy napra nem engedik az iskolába gyermekeiket.
    Kiemelte: a szülők akciója azt mutatja, a tanárok után a szülők is megelégelték, hogy gyermekeik olyan oktatást kapnak, amely nem felel meg a modern kihívásoknak és nem elég a későbbi munkaerő-piaci elhelyezkedéshez. Vagyis a társadalom végre kezdi belátni, hogy az oktatás nemcsak egy bürokratikus alrendszer, hanem az ország jövője, amit mindenféleképpen helyre kell tenni - tette hozzá.
    A DK alelnöke közölte: az Európai Bizottság Magyarországról szóló, pénteken közzétett országjelentésében ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy gyenge az alapkészségek oktatása, miközben nagyon erős a szegregáció, sok a korai iskolaelhagyó, továbbá a tanárok felkészítése sem megfelelő.
    Brüsszel emellett aláhúzta, hogy nincs olyan európai tapasztalat, amely szerint egy erősen központosított, rugalmatlan iskolarendszer megfelelően tudna működni - fejtette ki Niedermüller Péter, aki a DK nevében újra azt követelte a kormánytól, hogy kezdjen valódi érdekegyeztetést a pedagógus szakszervezetekkel, továbbá szüntesse meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik). 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó