Márk napja van. | 2024.04.25

Volner: nem ment előbbre az ország

2016-02-24 21:10:00

Volner János, a Jobbik alelnöke szerint nem ment előbbre az ország, mert nem csak a nagypolitikában, de sokszor helyben is megjelentek azok a polgármesterek, országgyűlési képviselők, akik a haveri körnek osztották ki az uniós forrásokat. Az ellenzéki politikus erről szerdán Salgótarjánban beszélt.

    Volner János a párt salgótarjáni polgármesterjelöltjével, Hulitka Istvánnal a baglyasaljai városrészben tartott lakossági fórumon kifejtette: Magyarországon az volt a modell, hogy az uniós forrásokból megújul a főtér, szép parkok készülnek, "meg van csinálva a központi kirakat, és ezen kívül semmi nem történik, nem jönnek létre termelő munkahelyek, nem jön létre semmilyen hozzáadott érték, nem jön létre új magyar jövőkép".
    Az alelnök hangsúlyozta: Salgótarjánban olyan polgármesterjelöltet találtak, aki szakemberként képes tenni azért, hogy a város tudjon változni. Kiemelte azt is, hogy a korrupció gyanúja egyetlen jobbikos önkormányzatot sem lengte be, mindenhol tisztességes a gazdálkodás. Ózd példáját említve elmondta, a város korábban tartozásokat halmozott fel, most pedig egymilliárd forintos tartaléka van.
    Volner János szólt arról, hogy a Jobbik háttérbázissal segíti polgármestereit, de Tiszavasvári a szakmai támogatáson túl befektetőt is kapott, és elindult a fellendülés. Mint mondta, Tiszavasváriban elkezdték a rendteremtést is, maximálisan betartatva a törvényeket.
    Hulitka István a fórumon arról beszélt, ha jobbikos vagy fideszes polgármester nyer, nagyon nehéz helyzetben lesz, mert a Dóra Ottó polgármester halálával 14 tagúra fogyatkozott közgyűlésben nyolc képviselője van a baloldalnak, öt a Fidesz-KDNP-nek, és egy a Jobbiknak.
    Szerinte a Fidesz és az MSZP között nagyon eldurvult a kampány Salgótarjánban, holott az időszak elején valamennyi jelölt aláírta az etikai kódexet, amelyben kimondták: tiszteletben tartják mások nézeteit. Hozzátette, a Jobbik nem mocskolódik, csak arról beszélnek, hogy mit szeretnének csinálni ebben a városban.
    Hulitka István elképzelései között sorolta, hogy a városnak kormányhatározattal megítélt 9,2 milliárd forint uniós támogatást döntően termelő beruházásokra fordítaná, amelyek adóbevételt hoznak a városnak; közmunkaprogramban újíttatná fel a rossz állapotú, sokszor földutakat. Szakképzési bázis létrehozását, főiskolai képzés elindítását, a közbiztonság erősítését éppúgy megnevezte tervei között, mint azt, hogy növelné a dolgozók számát a baglyasaljai idősek otthonában.
    A nógrádi megyeszékhelyen vasárnap tartanak időközi polgármester-választást, mert novemberben meghalt Dóra Ottó, a város 2014-ben megválasztott szocialista polgármestere.