Emma napja van. | 2024.04.19

Rogán Antal találkozott a népszavazási kezdeményezést benyújtó magánszeméllyel

2016-02-24 15:35:24

 

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerda délelőtt találkozott azzal a magánszeméllyel, aki a kvótával kapcsolatos kérdést korábban beadta - közölte a Magyar Idők érdeklődésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

    Tájékoztatásuk szerint a találkozót a miniszter kezdeményezte. Rogán Antal tájékoztatta Csabai Józsefet arról, hogy a kormány is szeretne népszavazást a kötelező betelepítési kvótáról. A miniszter  jelezte, szerinte a kormány által megfogalmazott kérdés tárgyszerűbb, megfelel az alkotmányosság követelményeinek, ezért kérte, Csabai Józsefet, hogy kezdeményezését vonja vissza. Ezt ő "megértéssel fogadta" és eleget tett a miniszter kérésének. Így megnyílt a jogi lehetőség arra, hogy a kormány benyújtsa népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottsághoz - írta honlapján a Magyar Idők.
    Orbán Viktor miniszterelnök szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, a kormány népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvóta ügyében. A kormány által a Nemzeti Választási Bizottsághoz benyújtott kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"