Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyarországon hoz létre európai adatközpontot a Deutsche Telekom

2016-02-22 17:56:00

 

A Deutsche Telekom (DT), a Magyar Telekom anyavállalata Magyarországon hozza létre páneurópai hálózatának első adatközpontját, amely az idei év második negyedévében kezdi meg működését - jelentette be a DT a barcelonai Mobil világkongresszuson hétfőn.

 

    Ez lesz az első olyan adatközpont, amely a jövőben a DT minden európai leányvállalata számára szolgáltatást fog nyújtani egyetlen központi helyről, 2020-ig pedig további európai szolgáltató hálózati központok jönnek majd létre - ismertette sajtótájékoztatón Claudia Nemat, a DT igazgatóságának tagja. 
    Az első szolgáltatás, amelyet ősszel már ebből az adatközpontból fognak nyújtani, egy, a legmagasabb szintű védettséggel rendelkező e-mail szolgáltatás lesz.  
     A DT úgynevezett Pan-Net hálózata lehetővé teszi egy közös, szabványosított infrastruktúra határokon átívelő használatát. A nemzeti leányvállalatok egy központi katalógusból kiválaszthatják azokat a szabványosított termékmodulokat, amelyekre szükségük van saját piacukon. 
    A Deutsche Telekom Barcelonában olyan 5G mobilhálózati rendszert mutatott be működés közben, amelyben a végpontok közötti válaszidő kevesebb, mint egy ezredmásodperc. A telekommunikációs szolgáltató tájékoztatása szerint ez egy műszaki rekord, és fontos lépést jelent számos valósidejű alkalmazás bevezethetővé tételében, mint például vezető nélküli autók, távolról elvégezhető sebészeti eljárások, vagy akár nagy teljesítményű játékok. 
    A DT 2015-ben 12 milliárd eurót fektetett be hálózatainak bővítésébe és 2016-ban is több milliárd eurós beruházásokat tervez ezen a területen. A hálózat fejlesztésével igyekszik folyamatosan eleget tenni azoknak a kihívásoknak, amelyeket a digitalizáció támaszt. A társaság aktívan részt vesz az 5G fejlesztésében és szabványosításában is.  
    A Barcelonában évente megrendezett Mobil világkongresszus a mobil iparág legjelentősebb rendezvénye, amely az idén február 22-től 25-ig tart. Az idei kiállításon 2100 cég mutatkozik be 100 ezer négyzetméteren, és közel 100 ezer látogatóra számítanak. Az eseményen részt vesznek a legnagyobb mobilkészülék-gyártók, a kiegészítőket, tartozékokat készítő cégek, kiállítanak a hálózati eszközöket, hardver komponenseket szállítók és a szoftverfejlesztők, megjelennek a nagy mobilszolgáltatók, valamint más szolgáltatásokat, például biztonsági megoldásokat nyújtó vállalatok is.