Emma napja van. | 2024.04.19

Eurovíziós Dalfesztivál - A Spice Girls dalszerzői is beszálltak

2016-02-22 15:09:43

 

A Spice Girls sikerdalainak két szerzője, Leona Lewis és Richard Stannard is beszáll az Eurovíziós Dalfesztivál brit versenyébe. A Shine A Little Light című dalt egy 25 éves hölgy, Bianca Claxton énekli.

    Hatan szállnak versenybe Nagy-Britannia képviseletéért a májusi stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon. Az idei 2010 óta az első alkalom, hogy a brit tévénézők döntik el, ki utazzon a versenyre. Az elmúlt években a BBC kérte fel az indulókat - írta hétfőn a brit közszolgálati média hírportálja.
    A hat jelölt pénteken a BBC Four-on mutatja be produkcióját. Köztük van a nottinghami Bianca Claxton, aki korábban egy lánycsapattal, a Parade-del ért el némi ismertséget. Dalát, a Shine A Little Lightot a Spice Girls sztárszerző párosa, Leona Lewis és Richard Stannard mellett Ash Howes, illetve Cass Lowe jegyzi. A szám a Leona Lewis által énekelt nagy slágert, a Bleeding Love-ot idéző ballada.
    Szintén versenybe száll Dulcima és Tom duója, Matthew James, a kilencvenes évek egyik fiúcsapata, a Bad Boys Inc. énekese, a brit The Voice két indulója, Joe Woolford és Jake Shakeshaft által alkotott duó, az alig ismert Karl William Lund, valamint egy tinédzser country duó, a Darline is.
    A britek régóta vágynak a sikerre az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2011-ben Düsseldorfban Blue a 11. helyen végzett I Can című dalával, azóta viszont rendre a döntő utolsó helyeinek egyikén végzett a brit versenyző. Így járt két nagy sztár, Engelbert Humperdinck és Bonnie Tyler is, akárcsak tavaly az Electro Velvet duó, amely a 24. lett a Still in Love with You-val. A BBC kiválasztásos módszere a jelek szerint nem vált be, ezért változtatnak idén, és ezúttal ismét a közönség dönt.
    Az Egyesült Királyság csaknem két évtizede nem tudott győzni az Eurovíziós Dalfesztiválon: az utolsó brit győztes 1997-ben a Katrina and the Waves volt.
    Az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét május 14-én rendezik a stockholmi Ericsson Globe-ban; a brit induló kiemeltként automatikusan döntős.