Gedeon napja van. | 2024.03.28

Janiczak Dávid stabil pénzügyi hátterű várost teremtett

2016-02-22 06:50:00

 

Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid stabil pénzügyi háttérrel rendelkező várost teremtett - reagált a Jobbik közleményben Riz Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselőjének vasárnapi kijelentéseire.

 

    A fideszes képviselő a sajtótájékoztatóján azt mondta: Ózd jobbikos polgármestere öt helyről vesz fel jövedelmet, s ez az összeg nem arányos az elvégzett munkával.
    Ismertetése szerint Janiczak Dávid csaknem 1 millió forintnyi jövedelméből 620 ezer forint a polgármesteri illetmény, ehhez kapcsolódik 60 ezer forint költségtérítés, 124 ezer forintot kap megyei közgyűlési tagságáért, 100 ezer forintot pedig közbeszerzési bizottsági tagságáért, további 40 ezerrel fejeli meg mindezt egy nonprofit kft., amely a város saját kommunikációs cége, és ahol felügyelőbizottsági elnöki tisztséget tölt be a polgármester.
    A Jobbik reagálásában az áll, hogy amióta Ózdot jobbikos polgármester vezeti, stabil a város pénzügyi háttere, csökkentek az önkormányzatnak nem fizető bérlők tartozásai.
    Ezzel párhuzamosan a jobbikos önkormányzattól 300 ezer forint anyagi támogatást kapnak a tb-jogviszonnyal rendelkező első gyermeket vállalók, és tanulást elősegítő támogatásban részesülnek a kiemelkedően jól tanuló diákok. A jobbikos önkormányzat a jövő héten kívánja emelni a gyógyszer-, valamint a lakhatási támogatás összegét is.
    Az ellenzéki párt egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy Ózd a fideszes Fürjes Pál polgármestersége alatt eladósodott. Fürjes Pál  városvezetőként 538 ezer 700, költségtérítésként 161 ezer 610, közbeszerzési bizottsági tagként 96 ezer 625, a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának elnökeként 218 ezer forint, mindösszesen 1 millió 14 ezer 935 forint illetményben részesült, azaz többet keresett, mint Janiczak Dávid - írták a közleményben.

Ríz Gábor közleménye itt olvasható.