Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szerb külügyminiszter: a Líbiában elrabolt nagykövetségi dolgozók valószínűleg meghaltak

2016-02-20 11:00:08

 

Valószínűleg életét vesztette a novemberben Líbiában elrabolt két nagykövetségi dolgozó, amikor az Egyesült Államok légicsapást mért pénteken az Iszlám Állam nevű terrorszervezet feltételezett kiképzőközpontjára Szabrátában - jelentette be Ivica Dacic szerb külügyminiszter szombati belgrádi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

    A líbiai szerb nagykövetség sajtófelelősét és sofőrét november 8-án rabolták el, amikor Tunézia felé tartottak. A három járműből álló konvoj egyik autójában a nagykövet és a családja, a másikban a sajtófelelős ült. Néhány lövés is eldördült, és egy líbiai kísérő megsérült. A nagykövet sértetlenül vészelte át az incidenst.
    Ivica Dacic szombaton azt mondta: a két nagykövetségi dolgozó halálát hivatalosan egyelőre nem lehet megerősíteni, de a helyszínen készült fényképek egyértelműen arra utalnak, hogy a két ember meghalt.
     Az észak-afrikai országnak jelenleg két kormánya és két parlamentje van: az egyik, a nemzetközi közösség által elismert kormány és parlament a kelet-líbiai Tobrukban, a másik, el nem ismert pedig a fővárosban, Tripoliban székel, és az ország különböző részei más-más fennhatóság alá tartoznak.
    A pénteki légicsapásban a becslések szerint negyvenen haltak meg.