Emma napja van. | 2024.04.19

A kormány kiemelten fontosnak tekinti a kis- és közepes vállalkozások támogatását

2016-02-19 19:07:45

 

A Honvéd Húsker Kft. jól példázza, hogy a nemzeti ügyek kormánya kiemelten fontosnak tekinti a kis- és közepes vállalkozások támogatását - jelentette ki a földművelésügyi miniszter a Heves megyei Noszvajon működő cégnél tett látogatásakor pénteken.

 

    Fazekas Sándor rámutatott, hogy egy kis-, illetve közepes méretű családi vállalkozás is eredményesen tud boldogulni a magyar vidéken. Bizonyíték erre a Honvéd Húsker Kft., amely ma már öt embernek biztosít megélhetést.
    Kifejtette: fontos, hogy a családi húsüzemek fenn tudják tartani az adott tájra jellemző ízeket, a gasztronómiát.
    A miniszter kitért rá: az élelmiszeripari feldolgozást segítik azok a pályázatok, amelyekből hatékony, minőségi kézműves élelmiszerek előállítására alkalmas berendezéseket, eszközöket lehet vásárolni. Az energiahatékonysági pályázatok pedig a lehető leggazdaságosabb termelés feltételeit hivatottak biztosítani.
    A legfontosabb, hogy jó legyen a recept, és mindig stabil minőség várja az ide érkezőket - tette hozzá.
    Vályi Kornél, a Honvéd Húsker Kft. tulajdonosa elmondta, sertéshús feldolgozására szakosodott cégüket 2012-ben alapították. Jelenleg évente közel 40 tonna húst dolgoznak fel tradicionális receptek alapján. Elsősorban a helybeli, illetve az Eger-Szilvásvárad-Mezőkövesd térségében élők igényeit elégítik ki. E mellett éttermekbe, szállodákba is szállítanak, és van viszonteladójuk Budapesten és Kazincbarcikán is.
    Szólt arról is, hogy a kft. sikerrel pályázott eszközökre, berendezésekre, az elmúlt évben pedig napkollektor-rendszert telepítettek.
    Azt is mondta: aki magyar terméket vásárol, az védi a hazát, miként az is "honvéd", aki magyar termékeket állít elő, ezért lett a vállalkozásuk neve Honvéd Húsker.
    A cég 2014-ben 17 millió forintos árbevételt ért el, 2015-re pedig 30 millió forinttal számolnak.