Gedeon napja van. | 2024.03.28

Okostelefon-alkalmazással tölthető le a Kiscelli Múzeum online kiállítása

2016-02-18 11:46:09

Egy okostelefon-alkalmazással már letölthető a Kiscelli Múzeum egy mintegy 180 darabos műtárgyadatbázist és három tárlat anyagát tartalmazó online kiállítása - mondta el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában Perényi Roland, a múzeum igazgatója.

    Hozzátette: a kiállításnak helyet adó, Google Kulturális Intézete által indított honlapra, amelyen 60 ország több mint 900 különböző köz- és magángyűjteménye található meg, "nagyon jó kommunikációs felületként" tekintenek, hiszen segítségével helyhiány vagy műtárgyvédelmi okok miatt pillanatnyilag a múzeum raktárában pihenő tárgyakat is megtudnak mutatni az érdeklődők számára.
    Mint fogalmazott, nem gondolja, hogy a virtuális kiállítás hatására kevesebb látogató érkezhet a múzeumba, mivel az eredeti műtárgy közvetlen fizikai megtekintésével járó élményt egy internetes honlap nem tudja helyettesíteni. 
    Az online elérhető felületre felkerült egy 180 darabos műtárgyadatbázis, valamint két várostörténeti tárlat mellett a Krúdy Gyulát is megihlető Mágnás Elza-gyilkosság történetét bemutató, januárban bezárt kiállítás virtuális változata is - hangsúlyozta Perényi Roland.