Auguszta napja van. | 2024.03.29

Klik: a zuglói Teleki Blanka gimnázium igazgatója félrevezeti a közvéleményt

2016-02-17 21:17:00

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerint a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója félrevezeti a közvéleményt.

    A Klik szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította az igazgató "vádjait". Azt írták, hogy a gimnázium igazgatója, Pukli István tudatosan félrevezeti a közvéleményt, amikor azt sejteti, hogy a Klik valamiféle nyomásgyakorlás miatt vizsgálja, maradtak-e el indokolatlanul órák február 3-án. A Klik az ügy végére akar járni, mert a diákok érdeke az első, és az iskolában minden mást megelőz - fogalmaztak.
    Kitértek arra is, hogy Magyarországon mindenkinek joga van a gyülekezéshez és véleménynyilvánításhoz, a zuglói iskola tanárai is olyan demonstráción vesznek részt, amilyenen akarnak. Ez azonban álláspontjuk szerint nem jelenti, hogy ezt a gyermekek, a tanítás és a munkavégzés kárára tehetik. 
    A politikai demonstrációkon való részvétel a gyermekek tanítását semmiben nem befolyásolhatja - zárul a Klik közleménye. 
    Kedden az Index arról számolt be, hogy a civil közoktatási platform aznapi alakuló ülésén Pukli István újságíróknak felolvasta a Klik levelét, amely szerint a tankerületi vezető vizsgálatot indított a február 3-án elmaradt tanórák ügyében, és "óriási mennyiségű" dokumentum összegyűjtését kérte tőle párórás határidővel.
    Szerdán az LMP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Magyar Liberális Párt arra szólította fel a kormányt, hogy ne zaklassák a február 3-ai miskolci pedagógusdemonstráción résztvevő tanárokat.