Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időszakosan felfüggesztenek három GINOP-pályázatot

2016-02-17 16:25:00

Felülvizsgálat céljából időszakosan felfüggesztenek három Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatot február 22-én 14 órától - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a felülvizsgálatot követően a felhívások módosított feltételekkel ismét elérhetők lesznek.
    A 2014-2020 közötti programozási időszak uniós forrásainak teljeskörű felhasználása érdekében szükséges intézkedésekről szóló kormányhatározat alapján elrendelt időszakos felülvizsgálat érinti a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak, a logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek, a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatására szóló kiírásokat.
    A feltételek módosításával a vonatkozó kormányhatározat alapján megemelhetik a pályázati keretet, továbbá várhatóan az újranyitást követően ismételten beadhatók támogatási kérelmek a nem szabad vállalkozási zónának minősülő településekről is a mikro, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására - tájékoztatott az NGM.
    A február 12-i adatok szerint a GINOP mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására 2435 kérelem érkezett 58,31 milliárd forint támogatási igénnyel, a 40 milliárd forint keretre 2015. július 9. óta lehet pályázni. 
    A GINOP mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatására 361 támogatási kérelmet adtak be, 3,58 milliárd forint igénnyel, a tavaly június 22-től benyújtható pályázatra 5 milliárd forint keret áll most rendelkezésre.
    A GINOP logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatására jelenleg 4 milliárd forint keret áll rendelkezésre.