Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az egyik republikánus elnökjelölt-aspiráns tévedésből kanadai városképpel reklámozza ígéreteit

2016-02-17 07:15:11

Marco Rubio floridai szenátor - a republikánusok elnökjelöltségére pályázó politikus - egyik reklámjában azt ígéri, hogy ha őt választják meg elnöknek, akkor Amerikára új hajnal vár. A reklám csábító reggeli városképe azonban a kanadai Vancouver városában készült. 

    A baki miatt Rubión élcelődik az amerikai sajtó. Az Amerikának "ismét új reggelt" ígérő reklámon - amely mellesleg sokakat Ronald Reagan egy korábbi kampányreklámjának szlogenjére emlékeztet - ugyanis a nyugat-kanadai Vancouver felhőkarcolói meredeznek. Ráadásul a rövid reklámfilmecskében még egy révhajó is átkúszik, kanadai zászlóval a fedélzetén. Rubio kampánymenedzsere elismerte a tévedést. 
    Mindazonáltal az elnökjelöltségért folyó mostani kampányban nem ez az első vaskos melléfogásuk a kampány-szakembereknek. Két másik republikánus elnökjelölt-aspiráns is pórul járt: Jeb Bush volt floridai kormányzó reklámszpotjainak egyikében a brit tőzsdéről készült képeket és délkelet-ázsiai képkockákat használtak fel és mutattak amerikai helyszínekként, Donald Trump üzletember reklámfilmjeinek egyikében pedig az amerikai illegális bevándorlókkal kapcsolatos gondokat akarták érzékeltetni észak-afrikai Marokkóban készült képekkel úgy, mintha azok az amerikai-mexikói határon készültek volna.