Andrea napja van. | 2024.04.18

A nepáli és keleti hangzásvilágot idézi meg a Hangutazók első nagylemeze

2016-02-16 12:50:16

Számos ismert hangszer mellett egyebek mellett hangtálak, csengők, gongok és táltos dobok idézik meg a nepáli és keleti hangzásvilágot a Hangutazók zenekar Indulj el című első nagylemezén.
A hangtálak rezgéseit használó zene egy ősi tisztítási gyógyítási módszer, amelynek kedvéért tavaly másfél hónapra Nepálba is elutazott a zenekar, amelynek tagjai nagymesterektől tanulhattak és kaphattak beavatásokat - mondta el Bársony Bálint zenész az együttes képviseletében az M1 aktuális csatorna keddi műsorán.
    "A hangtálakkal történő keleti gyógyítási módszernek a lényege, hogy egy hármas összhangot teremt szellemi, lelki és fizikai síkon. A rezgések fizikai síkon kitisztítják az energiaközpontok, úgynevezett csakrák közötti áramlást, miközben a léleknek megnyugvást adnak és hatnak a szellemi problémákra is" - foglalta össze.
    Mint mondta, a február elején megjelent CD különlegessége, hogy a felvételeken semmiféle olyan modern technikai megoldást nem alkalmaztak, amelyek a tálakkal előidézett rezgéseket megváltoztatnák, így megközelítőleg azt a hatást lehet elérni, amelyekkel hangterápiákon vagy "hangutazásokon" lehet találkozni - fűzte hozzá a zenész. A lemez célja, hogy közelebb vigye a hallgatóhoz a szakrális hangkeltő eszközök jótékony hatását és segítsen a hallgatónak összhangot teremtenie önmagával.
    A tizenöt számot tartalmazó lemezen a szaxofon és az akusztikus gitár mellett tabla, madal, táltos dob, hangtál, gong, tingsha, csengő és esőb is megszólal Bársony Bálint, Jager David és Sas András tolmácsolásában.