Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kanye West egymilliárd dollárt kér Mark Zuckerbergtől

2016-02-15 15:19:24

 

Nyilvánosan kért egymilliárd dollárt (276 milliárd forintot) ötletei megvalósítására Mark Zuckerberg Facebook-alapítótól Kanye West amerikai rapper, akinek saját bevallása szerint jelenleg 53 millió dolláros (14,6 milliárd forint) adóssága van.

 

    A népszerű zenész, aki nemrég mutatta be legújabb, immáron kilencedik albumát és harmadik divatkollekcióját, a Twitteren jelentette be szombat éjszaka, hogy 53 millió dolláros személyes adósságot halmozott fel. Egy nappal később ugyanitt kérte üzenetben Mark Zuckerberget, valamint a Google társalapítóját, Larry Page-t, hogy anyagilag támogassák tevékenységét. 
    Becslések szerint Mark Zuckerbergnek 35,7 milliárd (mintegy 9800 milliárd forint), míg Larry Page-nek 29,2 milliárd dolláros (mintegy 8000 ezer milliárd) vagyona lehet.
    Kanye West üzeneteiben azt írta, szüksége van külső befektetőre ahhoz, hogy folytathassa az eddig végzett munkáját, amellyel szerinte "jobbá teszi a világot". Mint fogalmazott, "elértem a lehetetlent ... visszaszereztem a rap trónját ... mindenkit megvertem a divatban".
    Hozzátette azt is, hogy San Franciscó-i ismerősei - feltehetően a Larry Page-hez és Mark Zuckerberghez hasonlóan a nyugati parti városban székelő technológia vállalatok vezetőire gondolhatott - sosem segítik a "valódi művészeket".
    "Az egyik legnagyszerűbb dolog, amit valaha is tehetsz, hogy megsegítesz engem a szükségben" - fogalmazott a Facebook-alapítónak címzett egyik üzenetében.
    Kanye West népszerű ruhamárkája, a Yeezy közismerten drága árakkal várja az érdeklődőket, egy első kollekciós pólóért 210 (58 ezer forintot), míg egy pulóverért 1360 dollárt (376 ezer forintot) kérnek. A rappernek szintén részesedése van a Jay-Z, Rihanna és Beyoncé által alapított Tidal zenei megosztó szolgáltatásban, amelyen keresztül legújabb lemeze, a The Life of Pablo is megjelent.
    Vasárnap éjszaka a zenész arra kérte mintegy 19 millió követőjét a Twitteren, hogy fizessenek elő a Tidalra, a feliratkozás ára havonta 9,99 (270 forint) és 19,99 dollár (5500 forint) között van. Mint fogalmazott, az így szerzett bevételt "leírt" ötleteire fordítja, amely jelentheti azt is, hogy a Netflixhez és az Amazonhoz hasonlóan saját televíziós produkció készítésén gondolkodik.
    
http://www.telegraph.co.uk/music/news/kanye-west-announces-53-million-personal-debt-pesters-mark-zucke/
http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/35576432/kanye-west-really-wants-1-billion-from-mark-zuckerberg