Auguszta napja van. | 2024.03.29

FM: Izrael érdeklődik a magyar mezőgazdasági termékek iránt

2016-02-15 14:20:00

 

Izrael érdeklődést mutat a magyar tojás és marhahús iránt, hangzott el Uri Yehuda Ariel Haconen, Izrael mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hétfői budapesti munkareggelijén. 

 

    A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a találkozót követően arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megbeszélés egyik kiemelt témája volt az izraeli igény tojás és marhahús bevitelére. Fazekas Sándor kiemelte: a magyar húsmarha rendkívül magas minőségű, egyben kérte, hogy Izrael küldjön állategészségügyi delegációt Magyarországra a szükséges auditok felgyorsítására.
    A két miniszter egyeztetett a kutatás-fejlesztési együttműködésekről is. Egyetértettek abban: kiemelten kezelik a szakemberek cseréjét és az agrárkutatási intézetek közötti együttműködést. Uri Yehuda Ariel Haconen 5 ösztöndíjat ajánlott fel magyar hallgatóknak az izraeli Mezőgazdasági Kutatószervezet Volcani Központjában.
    Az izraeli miniszter jelezte azt is: lehetőséget látna egy olyan mintagazdaság létrehozásában, ahol csepegtetéses öntözéses technológiát és a melegházi zöldség- és gyümölcstermesztés módszereit oktatnák magyar gazdáknak.