Andrea napja van. | 2024.04.18

Tavaly 10,09 milliárd forint forintosítással összefüggő hitelkiváltás

2016-02-15 06:59:44

 Az elmúlt év hazai jelzáloghitel piacát meghatározó hitelkiváltási időszakot kiemelkedő eredményekkel zárta a CIB Bank. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a lakosság 2015 márciusától decemberig 45,55 milliárd forint értékben írt alá szerződést forintosítással összefüggő hitelkiváltásra, ennek több mint ötödét, 10,09 milliárd forint összegben a CIB Bankban - közölte a pénzintézet az MTI-vel.

    A hitelkiváltást tekintve az elmúlt évben kiemelkedő időszak volt az augusztus, a szeptember és október hónapok, augusztusban az összes hitelkiváltás 28 százalékát, szeptemberben 29 százalékát, míg októberben 40 százalékát a CIB Bank bonyolította. 
    A hitelkiváltó ügyfelek több mint 80 százaléka más banktól érkezett a CIB Bankhoz. A hitelkiváltási kampánynak köszönhetően a CIB Bank piaci részesedése a havi új lakossági jelzáloghitel folyósításokban jóval több mint duplájára, több mint 10 százalékra nőtt 2015-ben. 
    Idén is jelentős eredményekre számít a CIB a lakossági jelzáloghitelezés piacán, melyet új szolgáltatás bevezetésével támogat: egyszerű és díjmentes előminősítési lehetőséget kínál mindazoknak, akik hitelt terveznek felvenni lakásvásárlásukhoz. Az érdeklődők már a lakás kiválasztása előtt fél évvel megtudhatják, mekkora összegű jelzáloghitelt kaphatnak, így ennek megfelelően kezdhetik meg az ingatlankeresést.
    A hitel keretösszegének megállapításához csupán jövedelemigazolásra vagy a jövedelem megállapításához szükséges más dokumentumra, illetve bankszámlakivonatra van szükség. A maximálisan nyújtható hitelösszeg meghatározását követően az érdeklődő kap egy igazolást, amely szerint a bank 6 hónapig garantálja a hitelösszeget.