Csongor napja van. | 2024.04.16

Rendszerhiba - 404 az iskolákban

2016-02-12 05:07:10

A napokban az egyik online felületen „Rendszerhiba” címmel, a kor olvasási szokásaihoz igazodó, rövid írást olvastam. A pársoros értekezés írója, izzadtságszagú erőlködéssel próbál valami megdöbbentően nagyot mondani a mostani oktatási rendszerről, amelyet a Kádár- és Rákosi kommunista diktatúra agymosásánál is károsabbnak vél.

A rendszerhiba ott van, hogy a baloldal az iskolákban politizál. A posztkommunista politika Gallónéval visszaszökött az oktatási intézményekbe, de ott lappang a nehezen változó, konzerválódott tanári karban is. Manapság, a tanári szobában a kormány mellett elhangzó egyetlen szó politizálás, amely a vezető azonnali rosszallását váltja ki, míg az órákig tartó, az MSZP-t, Gyurcsányt dicsérő beszédek nem tartoznak az iskolai politizálás körébe.

A diktatúra emlőin szocializálódott igazgatók képtelenek megváltozni. Ugyanazon vezetők, akik a gyurcsányi posztkommunista rezsim idején tiltották a tanerőket a tüntetésektől, most sunyi módon biztatják a beosztottaikat, hogy vegyenek részt a megmozdulásokon.

2013-ban a társadalom nagy áldozatot hozott a pedagógusokért, amit az átlagon felüli bérezéssel, életpályamodell bevezetésével ismert el.

A Gallóné és a mögötte megbújó posztkommunisták, liberálisok, Soros György pénzügyi támogatásával az idő kerekét akarják visszafordítani, míg a spekuláns minél nagyobb hasznot akar realizálni a felfordulásban.