Gedeon napja van. | 2024.03.28

Thürmer: legalább 8600 munkahelyre van szükség Salgótarjánban

2016-02-10 15:39:17

 

A Magyar Munkáspárt szerint a következő években legalább 8600 új munkahelyet kell teremteni Salgótarjánban, és ebből néhány száz létrehozását az önkormányzat finanszírozhatná - mondta Thürmer Gyula, a párt polgármesterjelöltje szerdán, a nógrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

 

    Thürmer Gyula kifejtette: lehet önálló sertéstelepet, vágóhidat, útjavító üzemet létrehozni, önkormányzati üzleteket nyitni, "és ezzel máris több száz munkahelyet hozunk létre". Ha ez elindul, akkor kell hozzákezdeni a nagy volumenű beruházásokhoz - tette hozzá.
    A polgármesterjelölt emlékeztetett arra, hogy a Munkáspárt hozta elsőként Salgótarjánba a Kínai Népköztársaság nagykövetét, de az akkori szocialista városvezetés nem állt vele szóba.
    "Ma már persze mindenki szeretné idehozni a kínai tőkét; nekünk van elképzelésünk, vannak kapcsolataink" - közölte Thürmer Gyula, ismertetve, hogy az egykori acélgyár helyén olyan gyár felépítéséhez szeretnének kínai tőkét bevonni, amely termékeivel bekapcsolódhatna a Belgrád-Budapest vasútvonal építésébe.
    Hangsúlyozta: Salgótarján gondjait nem lehet országos beavatkozás nélkül megoldani. 
    Azt mondta, a Munkáspárt képes szót érteni a kormánnyal, "ha mi adjuk a polgármestert, készek vagyunk a kormánnyal tárgyalni, és képesek vagyunk meggyőzni arról, hogy Salgótarjánt fejleszteni kell, hogy itt több száz milliárd forintos beruházásra van szükség".
    Thürmer Gyula a megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a választási kampány befejező szakaszához közeledve minden polgármesterjelöltnek konkrét, világos, az emberek számára érthető üzeneteket kell megfogalmaznia. Véleménye szerint elég volt már "a félrebeszélésből, a hamis ígéretekből, a találgatásokból, a múltra való utalgatásokból".
    A február 28-ai időközi polgármester-választást Salgótarjánban Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt kellett kiírni.