Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tuzson: nem akar előrehozott választást a kormány

2016-02-10 07:37:36

 

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár cáfolja azokat az ellenzéki véleményeket, amelyek szerint előrehozott választásokat akarna a kormány.

 

    Tuzson Bence erről azzal az alkotmánymódosító javaslattal kapcsolatban beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában, amely önálló tényállássá kívánja tenni az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzetet.
    Az államtitkár közölte, hogy amennyiben a javaslat nem kapja meg a szükséges kétharmados többséget a parlamentben, akkor az emberekhez fordulnak, arról azonban még nem döntöttek, hogyan fogják ezt megtenni.
    Tuzson Bence arról is beszélt, hogy milyen kérdések kerülnek majd elő a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén, amelyet szerdától péntekig Lillafüreden tartanak. Elmondta, hogy az egyik fő téma a családi otthonteremtési kedvezmény rendszere lesz. Megjegyezte, hogy várhatóan szerdán megjelennek az ezzel kapcsolatos új rendeletek, amelyek egyszerűsítéseket tartalmaznak.
    A frakcióülés másik témája a mindennapok biztonságának megerősítése lesz. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy Magyarország megvédte a határait, de nem lehet megállni ezen a ponton, mert újabb veszélyek fenyegetnek. Kiemelte, hogy az Európai Unióban ismét felvetődött a kötelező kvótarendszer ötlete, amely alapján Magyarországra is küldenének embereket. Ezt az elképzelést a kormány elutasítja és felháborítónak tartja - erősítette meg Tuzson Bence, hozzátéve: a visegrádi négyek egyetértenek a kérdésben.