Henrik napja van. | 2020.07.15 | MNB középárfolyam:

BÉT - Stagnálást, vagy kisebb emelkedést várnak az elemzők

2016-02-08 07:52:32

 

Stagnálásra, vagy kisebb emelkedésre számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfői kereskedésében.

 

    Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: nem számít jelentős mozgásra, a nemzetközi hangulat a pénteki esés után enyhén pozitív, összességében stagnálásra, kisebb emelkedésre lehet számítani.
    Vállalati hírekről nem lehet beszámolni, amennyiben a hétfőn reggel 9 órakor nyilvánosságra kerülő decemberi magyar külkereskedelmi adatokból kiderül, hogy az export növekedési dinamikája nem törik meg, az alapvetően pozitívan hat a hazai eszközökre, így a kötvényekre, részvényekre, devizákra - tette hozzá.
    Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője szerint jó hangulatban indulhat a hét az európai tőzsdéken, miután vasárnap tárgyalt az olajárak és a kitermelés kérdéseiről a szaúdi és a venezuelai fél, a hírek szerint sikeresen, bár konkrétumok nem derültek ki.
    A magyar tőzsdei kereskedést a Richter kedden várható gyorsjelentése vezeti majd, az Equilornál optimisták a cég eredményeit illetően. Az elemző várakozása szerint a héten az OTP teljesíthet még jól. Az otthonteremtési program használt lakásokra vonatkozó rendeletét várhatóan napokon belül nyilvánosságra hozzák, és az intézkedés hatása a korábban becsültnél nagyobb lehet, mivel több korábbi megszorítást törölhetnek.
    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 80,71 pontos, 0,34 százalékos emelkedéssel 23 637,22 ponton zárt pénteken. A Mol 285 forinttal, 2,09 százalékkal, 13 900 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 1 forinttal, 0,02 százalékkal, 6110 forintra nőtt, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 394 forintot ért, forgalma 211,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,65 százalékkal, 5320 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.