Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bakondi: fejleszteni kell a titkosszolgálatok közötti információcserét

2016-02-07 08:10:00

 Az európai titkosszolgálatok közötti gyors, valós idejű információcsere fejlesztése mellett érvelt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában a terrorveszéllyel összefüggésben.

    Bakondi György beszélt arról is: a migrációs hullámmal érintett európai országokban napirenden van a biztonsági szervek hatáskörének, jogkörének bővítése és technikai ellátásuk, létszámuk erősítése is.
    Elmondta, hogy az utóbbi hónapokban használt útvonalon van már szűrés, ezért a közelmúltban nagy tömegek kezdtek el keresni más útvonalakat, így többen jelentek meg a szerb-magyar szakaszon is; volt olyan nap, hogy 50-60 embert fogtak el. Magyar részről megteszik a szükséges intézkedéseket, növelik a rendőri, katonai jelenlétet az érintett határszakaszokon - tette hozzá.
    A terrorveszélyhelyzetről szóló tervezett alkotmánymódosítással kapcsolatban elmondta: a kormány készen áll arra, hogy szükség esetén megtegye azt "a komplex intézkedéssort" amit a magyar állampolgárok biztonsága érdekében meg kell tenni, és "ha ez a parlamenti kétharmad szabályai szerint nem tud keresztülmenni, akkor a magyar lakossághoz forduljon".