Tivadar napja van. | 2024.04.20

Jobbik: ilyen formában semmit nem ér az elszámoltatás

2016-02-05 15:00:18

 A Jobbik úgy látja, hogy Quaestor-ügyben zajló elszámoltatás ebben a formában nem ér semmit, mert "megy a visszamutogatás" a 2010 előtti szocialista kormányokra, de az ügyészség nem állapítja meg sem a "nagyhalak", sem a fideszes politikusok, vagy jegybanki vezetők felelősségét.

     Az ellenzéki párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján mindezt arra reagálva mondta, hogy a Fővárosi Főügyészség a Quaestor-ügyben vádat emelt Tarsoly Csaba és tíz társa ellen bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt.
    Volner János úgy fogalmazott, hogy a Quaestor-csoport vezetői köztudottan jó üzleti és baráti kapcsolatot ápoltak vezető fideszes politikusokkal, miniszterekkel. Bizonyított ténynek nevezte, hogy fideszes miniszterek, állami vezetők, polgármesterek rendelkeztek arról, hogy a rájuk bízott közpénzt az önkormányzat vagy állami szerv egy csaló brókercégnél helyezze el.
    Arra is kitért, hogy a jobbikos képviselők példája nyomán - a Fidesz és a KDNP politikusain kívül - az összes többi parlamenti párt képviselői nyilatkoztak arról, hogy sem ők, sem családtagjaik, sem gazdasági érdekeltségeik nem menekítettek ki bennfentes információk alapján pénzt a cégből. A Fidesznek viszont láthatóan továbbra is van takargatni valója az ügyben - mondta.
    Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteki sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a Fővárosi Törvényszékhez pénteken benyújtott, 1548 oldalas vádirat lényege, hogy Tarsoly Csaba és társai a mintegy 47 társaságból álló Quaestor csoport működtetése során, 2007-től bizonyíthatóan olyan bűnszervezetet hoztak létre, amelynek elsődleges célja a befektetők pénzének, értékpapírjainak eltulajdonítása volt.