Gedeon napja van. | 2024.03.28

Emmi: országszerte folytatódik a köznevelési konzultáció

2016-02-03 09:15:41

 

A hét végéig országszerte mind a 198 tankerületben lezajlik a köznevelési konzultáció, amelynek célja, hogy minél pontosabban és szélesebb körben gyűjtse be a tárca az iskolák észrevételeit, javaslatait - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel. 

 

    Az Emmi által múlt heten meghirdetett köznevelési konzultáció keretében eddig 30 tankerületi fórumon csaknem 300 iskola képviselői vettek részt. Egyes helyeken 2-3, máshol 8-10 pedagógus képviselt egy-egy intézményt - írták.
    Jelezték: a hét végéig országszerte mind a 198 tankerületben megtartják a konzultációkat, amelyek célja, hogy minél pontosabban és minél szélesebben körben gyűjtse be a tárca az iskolák észrevételeit, tapasztalatait, javaslatait, és hasznosítsa azokat a jövő hétre összehívandó köznevelési kerekasztal munkájában. 
    Magyarországon korábban soha nem látott módon az ország valamennyi iskolájának alkalma nyílik elmondani véleményét és javaslatait, amelyeket aztán a minisztérium ismertet a köznevelési kerekasztal részvevőivel - írták a közleményben, hozzátéve: a legszélesebb körű konzultációk a következő három napban tovább folytatódnak országszerte.