Auguszta napja van. | 2024.03.29

MSZP: G. Fodor Gábornak és Keresztesi Andrásnak nincs helye a Századvég Alapítványnál!

2016-01-31 14:44:00

Az MSZP levélben fordult Lánczi Andráshoz, a Századvég Alapítványt vezető kuratórium elnökéhez, hogy számoltassa el az intézet stratégiai igazgatóját, G. Fodor Gábort és Keresztesi András kommunikációs igazgatót a 888.hu portál Tóbiás József MSZP-elnököt és családját támadó cikke miatt.
Lukács Zoltán, a szocialisták alelnöke, frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóját követően az MTI-vel közölte: amit G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője tett, "gyalázatos és vállalhatatlan", erre - mint mondta - bizonyíték a társadalom általános felháborodása. 
    "Mentegetőzése értékelhetetlen és kevés" - jelentette ki.
    Az ellenzéki politikus levélben fordult Lánczi Andráshoz, azt kérve, tegyen lépéseket, amennyiben a Századvég saját magát a konzervatív oldal meghatározó tudományos műhelyének, a demokratikus politikai kultúra terjesztőjének tartja. 
    Lukács Zoltán úgy fogalmazott: "A gyalázat mindenhol gyalázat, és egy taktikai magyarázkodás nem mossa le azt a mocskot, amely most a Századvégre is ráfröccsent." Szerinte amennyiben a Századvég "továbbra is vállalja G. Fodor Gábort és Keresztesi Andrást, úgy tetteiket is vállalja, azonosul azok szellemiségével".
    A 888.hu portálon január 23-án jelent meg egy támadó hangvételű, a családtagok fényképével illusztrált cikk Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról.
    G. Fodor Gábor elnézést kért a 888.hu-n megjelent cikk miatt. A honlapon csütörtökön megjelent bejegyzésben az áll: eljött a bocsánatkérés ideje. 
    "Hibát követtem el, mert megengedtem, hogy a politikai viták hevében megsértsünk egy embert és a családját. Túlmentünk egy határon. Ezért elnézést kérek" - írta. Hozzátette: "Tanultam belőle. Nem fogom engedni, hogy még egyszer ilyen előfordulhasson."