Máté napja van. | 2019.09.21 | MNB középárfolyam:

Kiegészítette egyes eljárások igazgatási szolgáltatási díjáról szóló rendeletét az MNB elnöke

2016-01-29 16:24:59

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke módosította, illetve kiegészítette az egyes engedélyezési és nyilvántartásba vételi eljárások igazgatási szolgáltatási díjáról szóló tavalyi rendeletét - a jogszabály a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

    Első a sorban a függő ügynök, valamint törvény szerinti közvetítő nyilvántartásba vétele, amelynek az igazgatási szolgáltatási díja 30 ezer forint.
    A sorozatban kibocsátott értékpapír szabályozott piacra történő bevezetésére irányuló eljárásért - a zárt végű befektetési alapok befektetési jegyeinek kivételével - az igazgatási szolgáltatási díj 1,1 millió forint.
    A sorozatban kibocsátott értékpapír nyilvános forgalomba hozatalával kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség megszüntetésére irányuló eljárásért az igazgatási szolgáltatási díj 50 ezer forint. A nyilvánosan működő részvénytársaságban történő befolyásszerzésre irányuló eljárásért pedig 800 ezer forintot kell fizetni.
    Egy befektetési alap egyesülése, szétválása 300 ezer forint ellenében engedélyezhető. Az alap kezelési szabályzatának jóváhagyásának a díja 200 ezer, míg a kezelési szabályzata módosításának az igazgatási szolgáltatási díja 50 ezer forint.
    Az új szabályokat a március 1-jétől induló eljárásokban kell alkalmazni.