Rudolf napja van. | 2024.04.17

Ismét Debrecen kapta az Internetes Kultúra Fővárosa díjat

2016-01-27 21:30:00

Negyedik alkalommal nyerte el Debrecen az Internetes Kultúra Fővárosa díjat, miután két helyi cég nyerte a legtöbb elismerést az Év honlapja versenyen - jelentette be a város gazdasági alpolgármestere szerda este sajtótájékoztatón.
Barcsa Lajos kiemelte: az informatika és az IT-technológia fontos húzóágazata Debrecennek. Az elmúlt években több kezdeményezés is indult, amely az IT-cégeknek biztosít lehetőségeket, hogy kreatív és innovatív projektjeiket megvalósíthassák - tette hozzá.
    Debrecen önkormányzata támogatja a smart city - okos, intelligens, élhető város - elképzeléseket, ezért hozta létre az EDC Debrecen Kft.-t, amely a gazdaságfejlesztés, a kis- és középvállalkozások támogatása mellett kidolgozza Debrecen smart city koncepcióját - jegyezte meg Barcsa Lajos.
    Hozzátette: Debrecen elkötelezett az okos megoldások terjesztése iránt, ezért az integrált településfejlesztési programban rendelkezésre álló 43 milliárd forintból mintegy 2 milliárdot olyan innovatív megoldásokra fordít, amelyek könnyebbé teszik városlakók életét.
    A tervezett lépések sorában említette a közbiztonságot javító köztéri kamerarendszer bővítését, az energiafelhasználás terén a költséghatékonyságot segítő monitoring-rendszer kialakítását, a közlekedés terén pedig az intelligens zöldhullámok megteremtését, valamint a digitális parkolóhely-térképet.
    Barcsa Lajos köszönetet mondott a Kreatív Vonalak Kft. és a PW Stúdió Kft. honlap tervező cégeknek, amelyek - a Magyar Marketing Szövetség és az internet marketing tagozat Év Honlapja versenyén - a legtöbb díjat megszerezve ismét elnyerték Debrecennek az Internetes Kultúra Fővárosa címet.
    A sajtótájékoztatón Nagy Barna, a Kreatív Vonalak Kft. ügyvezetője és Enyedi Márta, a PW Stúdió Kft. képviselője bemutatták díjnyertes honlapjaikat, amelyeket hazai és külföldi cégeknek készítettek.