Auguszta napja van. | 2024.03.29

Idős mozgáskorlátozottat rabolt ki egy fiatal Lentiben

2016-01-27 09:28:00

Rablás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 17 éves fiatal ellen, aki tavaly nyáron Lentiben fellökött és kirabolt egy idős mozgáskorlátozott férfit - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

    Pirger Csaba közölte: a 17 éves fiú - akit néhány hónappal korábban zsarolásért felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek - a lenti buszpályaudvar közelében pénzt kért a nehezen, bottal közlekedő idős embertől és annak élettársától. A 84 éves férfi nem adott pénzt, de a fiú látta, hogy önkéntelenül hátranyúlt a nadrágja jobb hátsó zsebéhez, amelyben a pénztárcáját tartotta. 
    A fiatal figyelte és követte az idős párt, majd amikor a férfi egyedül maradt, egy saroknál elévágott, hogy ismét pénzt kérjen. Ezúttal sem kapott, ezért hátulról közepes erővel meglökte az idős embert, aki térdre esett és a botját is elejtette.
    A kiszolgáltatott helyzetbe került férfi farzsebéből ekkor a fiú kirántotta a pénztárcát, benne egy bankkártyával és 125 ezer forint készpénzzel, majd elmenekült a helyszínről.
    A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú ellen rablás miatt emelt vádat - tette hozzá az ügyészségi szóvivő.