Csongor napja van. | 2024.04.16

"...hogy mások is élhessenek.. - Putnokra érkezett a légimentést bemutató fotótárlat

2016-01-26 22:04:09

Putnokra érkezett kedden az a vándorkiállítás, amely tavaly indult a Megyeházáról, Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének a fővédnökségével. A "Magyar légimentés történetéből és a Miskolci Légimentő Bázis 15 évéről" készült fotókiállítást, Ríz Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Ríz Gábor országgyűlés képviselő megnyitja a kiállítást (A képre kattintva képtár nyílik.)

- A Mentőmúzeumtól kapott fotók bemutatják a magyar légimentés fejlődését, míg a Miskolci Légimentő Bázis képei a bázis elmúlt tizenöt évének főbb mozzanatait jelenítik meg. A kemény, realista képek egy-egy életért való emberfeletti küzdelmet, vagy annak megmentését tárják a figyelmes szemlélődő elé. A tárlat megálmodóinak nem titkolt célja volt a légimentők életének bemutatása. A kiállítás végigvándorol Borsod-Abaúj-Zemplén Megye járási hivatalaiban - vezet végig a tárlaton Nagy Boglárka alapító.

Ríz Gábor, Tamás Barnabás, Böszörményi Péter, nagy Boglárka (A képre kattintva képtár nyílik.)

- Nagyon jó ötlet volt a szervezők részéről, hogy közhivatalban rendeztek kiállítás, ilyet eddig csak Franciaországban láttam. Nagyon pozitív és követendő példa. A légimentés támogatása közös ügyünk, amelyet kötelességünk támogatni - mondta köszöntőjében Tamás Barnabás putnoki polgármester.

Ríz Gábor országgyűlési képviselő második alkalommal vett részt a vándorkiállítás megnyitó ünnepségén. - A légimentők támogatásakor olyan ügy mellé tettük le a voksunkat, amely legjobban jeleníti meg a társadalmi szolidaritást, az egymáson való segítést. A sárga helikopter szárnyalása a levegőben azt jelenti, hogy úton van a segítség.

Demjén Zoltán, Orosz Margit  (A képre kattintva képtár nyílik.)

Demjén Zoltán, a Putnoki Járási Hivatal vezetője, pohárköszöntőjében elismeréssel szólt a légimentők munkájáról, és örömét fejezte ki, hogy az általa vezetett intézmény ad otthont a kiállításnak. 

A Magyar Légimentésért Alapítvány alapítója, Nagy Boglárka, és kuratóriumának elnöke, Böszörményi Péter megköszönték a támogatásokat. A kuratóriumi elnök bemutatta az Alapítvány új logóját.

A Bogi Air team tagjai: Pintér Vanda, Pintér Tamar, Gáspár Tiborné, (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az ünnepségen közreműködött Boros Géza énekművész, Csikai Sándor fuvolaművész és az Ózdi Zeneiskola növendékei, Berki Áron, Eke István, Bidlek Torda. Orosz Margit költőnő, pedig saját versét szavalta el.

Boros Géza énekművész előadása (A képre kattintva képtár nyílik.)

A kiállítás megtekinthető 2016. január 26. napjától- 2016. február 9. napjáig a putnoki kormányablakban.