Andrea napja van. | 2024.04.18

Tóbiás: a salgótarjáni választás az MSZP és a Fidesz között dől el

2016-01-26 16:12:00

 Az MSZP-nek fontos a salgótarjáni időközi polgármester-választás és azt szeretné, ha a nógrádi megyeszékhely lakói közül minél többen részt vennének a február 28-ai voksoláson - mondta az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Tóbiás József szerint ez a választás az MSZP és a Fidesz között dől el.

    Salgótarján lakói a baloldal által képviselt, békét, gyarapodást, építkezést hozó politika és a Fidesz által képviselt marakodás, konfliktus, civakodás között választhatnak - mondta.
    A pártelnök úgy mutatta be a baloldali pártok közös jelöltjét, Fekete Zsoltot, aki jelenleg a város alpolgármestere, hogy baloldali, ismeri a helyi világot, a salgótarjániak hétköznapi gondjait, örömeit. Elsősorban salgótarjáni és csak másodsorban egy politikai közösség tagja - mondta még el a jelöltről.
    Tóbiás József hozzátette, biztos benne, hogy a választás nehéz küzdelem lesz, ugyanis újra meg kell küzdeni azokért, akik 2014 őszén baloldali vezetést választottak a város élére a korábbi, nyolc évig hivatalban lévő fideszessel szemben.
    Most is többségben vannak azok a városlakók, akik a baloldali vezetés által képviselt nyugalmat választják - fűzte hozzá.
    Fekete Zsolt közölte, azért dolgozik, hogy Salgótarján ismét úgy fejlődjön, mint ahogy 1990 előtt.
    Hozzátette: a város nincs könnyű helyzetben, ezt a helyzetet a korábbi fideszes városvezetők okozták.
    A salgótarjáni születésű, kétdiplomás jelölt elmondta: a városban munkahelyekre van szükség, illetve arra, hogy azok a helyiek, akik munkából szeretnének élni, meg tudjanak abból élni. Véleménye szerint ezek a célok baloldali városvezetéssel megvalósíthatók.
    Fekete Zsolt beszámolt arról is, hogy negyedik ciklus óta tagja az önkormányzatnak, leginkább szociális ügyekkel foglalkozott. 
    Salgótarjánban azért tartanak február 28-án időközi polgármester-választást, mert a szocialista Dóra Ottó polgármester tavaly november 27-én meghalt.