Auguszta napja van. | 2024.03.29

Újra lesz felsőfokú oktatás Siófokon

2016-01-25 19:49:34

 

Az Oktatási Hivatal elsők között engedélyezte az országban a Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ létrehozását a Gábor Dénes Főiskola (GDF) közreműködésével, így ősztől újra lesz felsőfokú oktatás a városban - jelentették be hétfőn Siófokon.

 

    Zárda Sarolta, a GDF rektora arról tájékoztatott, hogy az új központban nappali és távoktatási tagozaton gazdálkodás és menedzsment, gazdaságinformatikus, valamint mérnökinformatikus alapszakra, felsőoktatási szakképzés keretében gazdálkodási és menedzsment, valamint mérnökinformatikus szakra lehet jelentkezni február 15-ig. Később újabb szakokat is akarnak indítani. 
    Az elhangzottak szerint minimum száz diákra számítanak az induló szakokon.
    Hamvas Péter (független) alpolgármester hangsúlyozta, Siófoknak alapkérdés, hogy legyen ismét felsőfokú oktatása. Az önkormányzat korábban erre a célra vásárolhatott meg jelentős támogatással egy patinás, tóparti, műemlék jellegű épületet, ennek egy részét foglalja majd el az induló képzési központ. 
    Witzmann Mihály (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kormány törekvése a minőségi oktatás megvalósítása. Az új képzési központok lehetőséget biztosítanak a piacképes tudás elsajátítására, és ezzel szerepet játszanak a fiatalok elvándorlásának megakadályozásában is.