Eszter napja van. | 2019.05.24 | MNB középárfolyam:

Átalakul a Flow cégcsoport

2016-01-25 11:41:45

 Januártól a szervezetfejlesztéssel foglalkozó Flow csoport nyolc tagcégéből hét összeolvad és Flow Magyarország, illetve Human Telex Consulting néven működik tovább, a változást követően megmaradó két cég jelentős árbevétel növekedésre számít - tájékoztatta az MTI-t a Flow csoport.

    A Flow Magyarország szervezetfejlesztéssel és változásmenedzsmenttel, a Human Telex Consulting készségfejlesztéssel és tréningekkel foglalkozik majd. A Flow csoport vezetői szerint az átalakulással mindkét új cég gyorsabban fog tudni fejlődni és gyorsabban tud majd reagálni az ügyféligények változására is.
    A közlemény szerint a magyar szervezetfejlesztési piac magába foglalja a változáskezelést, a kultúraváltást, a tréningeket, az üzleti készségek fejlesztését és a személyes vezetői tanácsadást is. 
    Az egyéni készségfejlesztés az elmúlt 10 évben gyökeresen átalakult. A cégek egyre inkább elvárják, hogy munkatársaik gyorsan, távolról és azonnal tudjanak személyre szabott fejlesztéshez hozzájutni - olvasható a közleményben
    Zala Ákos, a Human Telex Consulting ügyvezető igazgatója szerint a digitalizációval megváltozott a tudás elsajátításának módja. A jövő a tudás megszerzésének új útjairól szól, ebben pedig az online tanulás, a folyamatos tréning, és a különböző általános módszerekből ötvözött, egyénre szabott módszerek egyaránt szerepet játszanak.
    A szervezetfejlesztési és tréning piacon a Flow csoport 8-10 százalékos részesedéssel rendelkezik, ezzel a piac legjelentősebb szereplője - áll a sajtóközleményben.
    A csoport árbevétele 2013-ban 773 millió forint, 2014-ben 803 millió forint volt. Ez a 2015-ös évben várhatóan 780 millió forint körül alakul. A változást követően mind a Flow Magyarország, mind a Human Telex Consulting jelentős bővülésre számít, terveik szerint az átalakulással 3-5 éven belül az árbevétel 50 százalékos növekedését is elérhetik.