Márk napja van. | 2024.04.25

Folytatás készül David Bowie Fantasztikus labirintus című filmjéhez

2016-01-25 12:43:00

Folytatás készül a  Fantasztikus labirintus című filmhez, amelynek egyik kulcsszerepét a közelmúltban elhunyt David Bowie játszotta - számolt be róla a The Daily Telegraph.

    Az 1986-os produkcióban Bowie-ra osztották a koboldkirály, Jareth szerepét. A zenész halálakor megjelent méltatások szerint ez volt az egyik legjobb alakítása.
    A Fantasztikus labirintust Jim Henson, a nagy sikerű Szezám utca és a Muppet Show alkotója rendezte. A filmben a 15 éves Sarah Williams (Jennifer Connely) meg akarja menteni kisöccsét, akit elrabolt a koboldok uralkodója (Bowie). Bár a fantasy, amelynek producere a George Lucas volt, annak idején megbukott a mozikban, a házimozizás révén lassacskán kultfilmmé vált. 
    A film forgatókönyvét Terry Jones, a Monty Python-társulat tagja jegyezte. A  történetet Maurice Sendak Outside Over There című, gyerekeknek szóló képeskönyve ihlette, amely viszont egy megtörtént hírhedt esemény, az Atlanti-óceánt elsőként átrepülő amerikai pilóta, Charles Lindberg gyermekének elrablása nyomán született. 
    A folytatás producere Lisa Henson lesz, az 1990-ben elhunyt Jim Henson lánya. A forgatókönyvet Nicole Perlman írja, aki korábban egyebek mellett A galaxis őrzői szkriptjén is dolgozott.
http://www.telegraph.co.uk/film/movie-news/labyrinth-sequel-david-bowie/