Emma napja van. | 2024.04.19

Nőtt a KPMG magyarországi és globális árbevétele is a tavalyi üzleti évben

2016-01-22 09:52:36

Több mint 6 százalékkal nőtt a KPMG magyarországi nettó árbevétele a 2015-ös üzleti évben az előzőhöz képest, míg globálisan 8,1 százalékos árbevétel-növekedést ért el a társaság - közölte a könyvvizsgálati, adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó vállalat pénteken az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a magyarországi nettó összárbevétel így 16,968 milliárd forint lett, míg globálisan 24,44 milliárd dollár (7038 milliárd forint) árbevételt könyvelhetett el a cég a 2014. október 1-je és 2015. szeptember 30-a közötti időszakban.
    Robert Stöllinger, a Magyarországon több mint 800 alkalmazottat foglalkoztató a KPMG Hungária Kft. vezérigazgatója a közlemény szerint további növekedést vár, elsősorban innovatív megoldásoktól és a szolgáltatási kör bővítésétől. Az adótanácsadó csoport jogi szolgáltatásokkal bővíti kínálatát, egyre több jelentős megbízást kap az infrastruktúra és kormányzati szektorból, valamint nő az igény a nemzetközi számviteli szabályokra való (IFRS) átállás, vagy a magántulajdonú társaságok fejlesztését segítő szolgáltatások iránt is - számolt be a vezérigazgató.
    A KPMG a világszintű árbevétel-növekedést elsősorban a szolgáltatási kör bővülésének és az akvizícióknak köszönheti a vállalat éves jelentése szerint. A munkavállalók száma 7 százalékkal nőtt, így a KPMG tagvállalatai jelenleg 174 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, egy év alatt 24 ezer frissdiplomást vett fel a cég világszerte. A vállalat további 40 ezer új munkahelyet szeretne teremteni a következő három évben globálisan.
    A jelentés szerint mind a három üzletág - könyvvizsgálat, adó- és üzleti tanácsadás - árbevétele nőtt, a legmagasabb, 9,2 százalékos bővülés a tanácsadási területen volt. Az audit üzletág árbevétele elérte a 10,03 milliárd dollárt, ami 6,1 százalékos emelkedést jelent a 2014-es üzleti évhez képest. A bővülés hátterében részben az uniós auditreform bevezetése állt, amelynek köszönhetően számos audittendert hirdettek meg.
    Az amerikai régióban 13,6 százalékkal nőtt a KPMG árbevétele az előző év azonos időszakához képest, ami globális szinten kiemelkedő eredménynek számít a jelentés szerint. Az ázsiai és az óceáni térségben mérsékeltebb, 8,2 százalékos növekedést volt. Az európai, a közel-keleti és az afrikai térségben (Indiát is beleértve) is nőtt a cég árbevétele, azonban a korábban említett régiókhoz képest visszafogottabb mértékben, 4 százalékkal - áll a tájékoztatásban.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó