Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hajnalra eloltották a Mol tiszaújvárosi üzemében keletkezett tüzet 

2016-01-22 08:44:47

 Péntek hajnalra eloltották a Mol tiszaújvárosi üzemében az egyik ipari kemence tüzét. A Mol azt közölte, hogy  a tűz valószínűleg műszaki hiba miatt következett be.

    Tájékoztatásuk szerint a Mol Petrolkémia tiszaújvárosi Ipartelepén csütörtökön 20.50-kor  tűz keletkezett az Olefin-1 üzemben annak újraindulása közben.
    A tüzet a Katasztrófavédelem és a FER Tűzoltóság bevonásával lokalizálták, az érintett egységet kiszakaszolták és megszüntették az éghető anyag utánpótlását. 
     Senki nem sérült meg, a tűz nyomán környezetvédelmi intézkedésre nem volt szükség, egészségre veszélyes anyag nem került a légtérbe a határértéket meghaladó mennyiségben. Az érintett rendszerben jelenlevő szénhidrogéneket a leállás során fáklyázással semmisítették meg - közölte a Mol.
    A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek pénteken  elmondta, hogy  péntekre virradóra sikerült eloltani a tüzet, azt követően megkezdték a kemence hűtését és az utómunkálatokat. Dojcsák Dávid hozzátette, a tűz oltását négy por- és négy habsugárral kezdték meg a tűzoltók. A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett folytak a munkálatok, amelyekben részt vettek a tiszaújvárosi, a miskolci, a szerencsi, a mezőcsáti, a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, az érintett iparterület létesítményi tűzoltói, valamint a megyei katasztrófavédelmi mobil labor.
    A szakemberek a beavatkozás során végzett folyamatos gázkoncentráció-mérések alkalmával nem mutattak ki egészségre ártalmas anyagot a levegőben - erősítette meg a szóvivő.
    Hozzátette, a létesítményi tűzoltók továbbra is biztosítják a helyszínt. Az eset során nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűz okát és a kár nagyságát vizsgálják - jegyezte meg.

http://sajomente.hu/reszletek/hirek/25384