Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rétvári: a kormányzat folyamatosan egyeztet a pedagógusokkal

2016-01-22 08:18:27

 

A kormányzat folyamatosan egyeztet a pedagógusokkal az oktatás helyzetéről és finanszírozásáról - jelentette ki Rérvári Bence pénteken a TV2 Mokka című műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára erről annak kapcsán beszélt, hogy immár száz oktatási intézmény írta alá azt a petíciót, amely az oktatás rendszerének átalakítását és a finanszírozás bővítését szorgalmazza.

 

    A kereszténydemokrata politikus elmondta: a szakszervezetekkel folytatott tárgyalások során elsősorban munkajogi kérdések kerülnek a fókuszba, a Nemzeti Pedagógus Karral pedig az adminisztratív terhek csökkentéséről egyeztetnek. Ez utóbbi eredményeként nem kettő, hanem ötévente kell majd önértékelést készíteniük a pedagógusoknak.
    Mindehhez hozzátette, hogy eddig 200 milliárd forintot fordítottak a pedagógusok fizetésének emelésére, és az idén is 34 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.
    Arról is szólt, hogy az Európai Unió elutasította Magyarország azon kérését, hogy járuljon hozzá a migráns gyerekek ellátásának költségeihez. Erre 5,5 milliárd forintot költött a magyar állam és 1,2 milliárd forintnyi támogatást kért, hiába - mondta Rétvári Bence.