Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mintegy 600 milliós kapacitásbővítés a bicskei Magyarmet Kft.-nél

2016-01-22 07:30:53

 

Uniós források felhasználásával, 592 millió forintból hajtott végre technológiafejlesztést és kapacitásbővítő beruházásokat a magyar tulajdonú Magyarmet Finomöntöde Kft. a Fejér megyei Bicskén.

 

    A vállalkozás közleménye szerint a fejlesztésekhez 296 millió forint támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli operatív programjában.
    A projekt célja az öntvénygyártó kapacitás bővítése, a gyártás technológiai színvonalának emelése és a gyártási biztonság növelése volt. Az ehhez szükséges termelő berendezések és a termékek minőségi paramétereinek dokumentálását biztosító mérőeszközök együttes beszerzési értéke 501 millió forintot tett ki.
    Az új berendezések elhelyezése a korábban használt üzemcsarnokokban csak részben volt megoldható, ezért egy használaton kívüli üzemcsarnokot is felújítottak 91 millió forintból.
    A beruházás lehetővé teszi meglévő megállapodásaik teljesítését és további járműipari cégek számára új termékek fejlesztését.
    Az MTI kérdésére Pálos Attiláné projektmenedzser elmondta, hogy a Magyarmet 2015-ös nettó árbevétele mintegy 3,5 milliárd forint volt, amelynek nagy hányada, 2,5 milliárd forint exportból származik.
    Közölte, hogy a projekt keretében 35 új munkahely létrehozását vállalták a fenntartási időszak végére, ennek nagy részét azonban már most teljesítették. A vállalt éves átlagos statisztikai létszáma 215 fő.
    Megemlítette azt is, hogy a fejlesztésnek köszönhetően sikerült a BMW beszállítójává válniuk. A bajor autógyártónak heti ezer pár korrózióálló acélból készülő, bonyolult geometriájú alkatrészt gyártanak.