Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szekeres Pál lesz a kerekesszékes vívás versenyigazgatója

2016-01-19 16:18:00

 A Nemzetközi Kerekesszékes Vívószövetség (IWAS) kihirdette a riói paralimpia sportági versenyeinek tisztségviselőit, s a versenyigazgatóság elnöke Szekeres Pál lett.

    A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) keddi tájékoztatása szerint a paralimpiai bajnok magyar sportdiplomatának, aki az IWAS alelnöke, a verseny megrendezésének teljes koordinációja lesz a feladata.
    A közlemény szerint Szekeres Pál a sportág hitelességét javító döntésnek tartja a felkérést, hiszen mint tapasztalt versenyző és végzett mediátor nemcsak a verseny háttérfeltételeit ismeri, de a sportolók és felkészítőik lelkiállapotának, felfokozott hangulatának kezelésében is szerzett gyakorlatot.  
    Magyarországról két bírót is beválasztottak a tisztségviselők közé, Piecs Adriennt és Hamar Balázst, mindketten három fegyvernemes (tőr, kard, párbajtőr) versenybírók.
    Az MPB emlékeztet arra, hogy Magyarország eddig 11 kvótát szerzett a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő Rio de Janeiró-i paralimpiára: cselgáncsban, sportlövészetben, kajak-kenuban, kerékpársportban és asztaliteniszben biztosan lesznek magyar indulók.