Auguszta napja van. | 2024.03.29

Németországi molesztálás - Feloldják a menedékkérőkre kivetett uszodalátogatási tilalmat Bornheimben

2016-01-18 20:28:00

Feloldják a felnőtt menedékkérő férfiakra kivetett uszodalátogatási tilalmat Bornheimben - döntött hétfőn a németországi város önkormányzata.
Az uszodát szerdától használhatja a településen élő 160 menedékkérő férfi. A tilalmat már keddtől fel akarta oldani az önkormányzat városüzemeltetési bizottsága, de a mendékkérőkkel foglalkozó szociális munkások kértek még egy napot a viselkedési szabályokról és a nemek egyenjogúságáról, a nők helyzetéről kezdett felvilágosítás, ismeretterjesztés befejezésére.
    Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi kisvárosban múlt pénteken tiltották ki átmenetileg a menedékkérő férfiakat az uszodából, mert molesztálásokra panaszkodtak nő vendégek és a személyzet tagjai, és beszámolóik szerint a zaklatók a menedékkérőket befogadó közeli állomás férfi lakói közül kerülnek ki. Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy megszüntetik a tilalmat, amint sikerül megértetni a menedékkérőkkel, hogy miként kell viselkedni az uszodában.
    Csaknem 400 e-mail érkezett a városvezetéshez az ügyben. A legtöbben üdvözölték az intézkedést. Voltak néhányan "a szélsőjobboldalról is, az ő leveleikre nem válaszoltunk" - mondta az önkormányzat szociális ügyekért felelős vezetője. Markus Schnapka hozzátette: a legtöbben tudják, hogy Bornheim nem a szélsőjobb, "hanem a menekültek oldalán áll".
    Elmondta, hogy továbbra is bármikor kitilthatnak férfi menedékkérőket az uszodából, ha zaklatják a vendégeket - áll a WDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság beszámolójában.
     A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdésköre a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatások és rablások révén a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről.