Auguszta napja van. | 2024.03.29

EURO-2016 - Újabb jegyértékesítési szakaszt nyitott az UEFA

2016-01-18 18:43:00

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn délben lezárta a jegyigénylések második periódusát a franciaországi kontinensviadalra, majd bejelentette, február 1-ig újabb belépőket tesz elérhetővé a szurkolók számára.
A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az euro2016.com internetes oldalon elindult új jegyigénylő portál azokat a drukkereket igyekszik kiszolgálni, akiknek nemzeti válogatottja nem jutott ki az Eb-re, illetve akik szeretnének jelen lenni a csoportmérkőzéseken, de nem feleltek meg a hétfőn zárult szakasz jegyigénylői kritériumainak. Utóbbi azt is jelenti, hogy megnyílik a vásárlás lehetősége azon határontúli magyarok számára, akik szívesen váltanának belépőt a magyar válogatott mérkőzéseire, de sem magyar állampolgársággal, sem magyarországi lakcímmel nem rendelkeznek.
    Ezen kívül a magyar szurkolók válthatnak jegyeket olyan mérkőzésekre is, amelyeken a magyar válogatott nem érdekelt. Fontos kitétel azonban, hogy azok, akik a hétfőn lezárult jegyértékesítési szakaszban jelentkeztek jegyekért, a most megnyílt újabb jegyigénylési fázisban már nem vehetnek részt" - olvasható az MLSZ honlapján.
    A mostani értékesítési szakaszban nem lehet bármely kategóriába belépőkhöz jutni, bizonyos meccsek esetében például csak korlátozott kilátású jegyeket - a stadion felépítése miatt nem százszázalékos a rálátás a pályára - dobnak piacra, ezeket diszkont áron értékesíti az UEFA. 
    Az igénylések február 1-jén zárulnak le és ezúttal is sorsolással dől el, hogy az igénylők közül kik juthatnak belépőhöz. 
    Az UEFA néhány érdekes statisztikát is közzétett. Ez alapján a hétfőig tartott igénylési etapban a 800 ezer felkínált jegyre 3,5 millió igénylés futott be. A legtöbb jelentkezés Lengyelországból, Franciaországból, Ausztriából, Írországból és Svájcból érkezett.
    A jegyértékesítés első fázisa már nyáron lezárult, az UEFA internetes platformján keresztül egymillió belépőt kínáltak megvételre, ezekre 11,26 millió igénylés érkezett, köztük 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, erről e-mailben már tájékoztatást kaptak. Márciusban indul az UEFA online jegybörzéje, ahol a jegyhez jutottak cserélhetnek, vagy visszaadhatják belépőjüket, amelyet mégsem akarnak felhasználni. Az UEFA májusban küldi ki a jegytulajdonosaknak a belépőket.
    A június 10. és július 10. között sorra kerülő Eb 51 mérkőzésére összesen 1,8 millió jegyet bocsátottak áruba. A belépők árait négy kategóriába sorolták, a csoportszakaszra szóló legolcsóbb jegy 25 euróba (7750 forint), míg a döntőre a legdrágább 895 euróba kerül.