Auguszta napja van. | 2024.03.29

2,65 milliárd forintért készülnek az Új Nemzeti Galériát tervei

2016-01-18 17:15:00

Összesen 2,65 milliárd forintért készítheti el az Új Nemzeti Galéria terveit a japán SANAA Jimusho Ltd. építésziroda és a Bánáti + Hartvig Kft. a Közbeszerzési Értesítőben megjelent információk szerint.
A városligeti múzeumi negyed részeként, a Petőfi Csarnok helyén létrejövő épület megtervezésére hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést írt ki a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. A tender alapján a nyertes feladata a teljes körű kiviteli tervek elkészítése, továbbá a tervezői művezetés is.
    A kiírásra két ajánlat érkezett, ezek közül az összességében legelőnyösebb nyert, nettó 2 milliárd 650 millió forinttal. Az eredetileg becsült nettó ellenérték 2 milliárd 527 millió forint volt.
    A másik ajánlatot az a konzorcium tette, amelynek tagjai a norvég Snohetta Oslo AS, az Egyesült Királyságból az Ove Arup & Partners Intertnational Limited, az osztrák Bollinger Grohmann Schneider ZTGmbH, valamint a Középülettervező Zrt. voltak.
    Az Új Nemzeti Galéria a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria 19. és 20. századi gyűjteményeit fogadja majd be, az épület a tervek szerint 2019 nyarán nyílik meg a közönség előtt.