Tivadar napja van. | 2024.04.20

Előzetes letartóztatást indítványoz az ügyészség a kiskunhalasi szálláson rendőrökre támadókra

2016-01-18 09:35:00

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 14 külföldi előzetes letartóztatását indítványozta a nyomozó ügyészség, a döntést hétfőn hozza meg a Kecskeméti Járásbíróság - tudatta a Bács-Kiskun megyei főügyész hétfőn reggel az MTI-vel.
Nánási László tájékoztatása szerint a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a 14 külföldi állampolgárnak, akik péntek este a kiskunhalasi befogadó központban a jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak.
    A gyanúsítottak előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a terhükre rótt bűncselekmény súlyossága miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, illetve a nyomozás kezdeti stádiumában tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék - tette hozzá.
    Az előzetes letartóztatásról hétfőn dönt a Kecskeméti Járásbíróság - jelezte a főügyész.
    Nánási László korábban az MTI-vel azt közölte, hogy a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban pénteken három menekültügyi őrizetes férfi az internethasználat miatt vitatkozott és dulakodott, majd a fegyveres őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta őket. A megyei főkapitányság arról tájékoztatott, hogy őrizetesek összeverődött 20-25 tagú csoportja kövekkel dobálta meg a rendőröket, akik közül ketten megsérültek. 
    Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedés után 180 rendőr kivezénylésével tudták helyreállítani a rendet.