Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a szocialisták ismét a külföldi spekulánsokat védik 

2016-01-15 16:12:00

A Fidesz szerint a szocialisták már megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik - a nagyobbik kormánypárt pénteken közleményben reagált az MSZP elnökhelyettesének nyilatkozatára.

     Gőgös Zoltán úgy értékelt, hogy a földárverések folytatása csak "a fideszes főembereknek és Orbán-közeli vállalkozóknak, valamint családtagjaiknak siker", az országnak viszont iszonyatos kár.
    A Fidesz válasza szerint a szocialisták "ismét a magyar gazdák megtámadására készülnek", a Jobbikkal együtt nem először támadják meg a Földet a gazdáknak programot az Alkotmánybíróságon. 
    "Megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik, ahogy tették azt kormányzásuk alatt is, amikor a külföldi spekulánsok kezére játszották a termőföldeket" - fogalmaztak közleményükben. 
    Leszögezték: a polgári kormány a magyar földet magyar kézben akarja tartani, meg akarja védeni a külföldi spekulánsoktól, akik Romániában például már a földek 40 százalékára rátették a kezüket. 
    A magyar kormány ezért a helyben lakó magyar földműveseknek ad arra lehetőséget, hogy a termőföldeket nyílt árveréseken, tisztességes piaci áron megvásárolhassák - nyomatékosították. A meghirdetett földek 61 százalékát már megvásárolták a gazdák. 
    Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy február közepétől folytatódnak a földárverések.