Auguszta napja van. | 2024.03.29

Még pályázhatnak a szakiskolai tanulók az Út a szakmához programra

2016-01-15 13:10:52

A jövő hét közepéig lehet pályázni az Út a szakmához programra, amelyet azért indítottak, hogy segítsék a hátrányos helyzetű szakiskolai tanulók szakmához jutását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

    A tárca megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg az idei tanévben is az Útravaló ösztöndíjprogramnak ezt az alprogramját.
    Közölték, a programmal a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű szakiskolai tanulók sikeres tanulmányait kívánják elősegíteni.
    A 2005 óta működő Útravaló ösztöndíjprogram célja a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése. A száz százalékig hazai támogatású Út a szakmához alprogram pedig a hátrányos helyzetű tanulók szakmához jutását segíti elő ösztöndíjjal és mentori támogatással - írták a közleményben.
    A pályázat kiírását azzal indokolták, hogy a munkaerőpiacon a legfeljebb általános iskolát végzettek helyzete, elhelyezkedési esélye a legrosszabb, alapvető fontosságú, hogy a szakiskolai tanulók sikeresen befejezzék tanulmányaikat.
    Az Út a szakmához pályázatra január 20-áig elektronikusan, január 21-ig pedig postán nyújthatják be anyagukat a szakiskolai tanulók. A pályázati dokumentumok a www.emet.gov.hu honlapon érhetők el.